Seurakunnan ensimmäinen kanttorin viran haltija, opettaja, director musices Vilho Oksa johti kuoroa 32 vuotta. Vilho Oksan johdossa oli samanaikaisesti kolme kuoroa: lapsi- ja kirkkokuoron lisäksi Kouvolan Sekakuoro, joka myöhemmin otti nimekseen Kouvolan Laulu.

Vuonna 1957 kuoron johtajaksi tuli Vilho Oksan seuraaja tirehtööri Eino Kirvessalo, taitava kuoronjohtaja, jonka aikana tehtiin kuoron merkittävin konserttimatka kesällä 1962 Ruotsiin ja Norjaan. Konsertoitiin Lindköpingissä, Vesteråsissa, Oslossa ja Trondheimissa. Vaativan konserttiohjelman harjoittelu kohotti kuoron tasoa. Kirvessalon jälkeen seurakunnan ensimmäinen toisen kanttorinviran haltija Vilho Pietarinen piipahti kuoron johtajana, mutta perusti sitten oman kuoron, joka myöhemmin kantoi nimeä Kouvolan II kirkkokuoro, Kouvolan Seurakuntakuoro.

Kuoron 40-vuotiskonsertissa adventtina 1965 kuoroa johti jo director cantus Leo Siukola, joka oli seurakunnan kanttorina ja kirkkokuoron johtajana vuodesta 1964 vuoteen 1976. Hän johti kuoroa kuoron 50-vuotisjuhlassa pyhäinpäivänä 1975. Hänen aikanaan tehtiin konserttimatka Ruotsiin ja Tanskaan kesällä 1971. Vuonna 1976 kuoron johtajaksi tuli kanttori Jouko Koskela, joka toimi johtajana aina vuoteen 1984. Hänen siirryttyään Tampereelle kahden kirkkokuoron yhteinen taival päättyi. Kouvolan I kirkkokuoron 60-vuotisjuhlat jäivät pitämättä. Ajat ja arvostukset olivat muuttuneet, seurakunnan yhteyteen oli perustettu kamarikuoro. Seuraavan johtajan Seppo Kuopan aikana, vuosina 1986–88, kirkkokuorot harjoittelivat ja esiintyivät yhdessä.

Seuraavan johtajan, director musices Pekka Ainalin aikana Seurakuntakuoro virallisesti lopetettiin ja jäljelle jäi Kouvolan Kirkkokuoro. Pekka Ainali johti kirkkokuoroa vuodesta 1989 vuoteen 1994. Hänen johdollaan pidettiin kuitenkin vielä yhdistyneen kuoron 70-vuotisjuhlat ”vaatimattomissa merkeissä”, niin pöytäkirjat kertovat. Taloustilanne oli vaikea. Mukana uruissa oli jo kuoron seuraava johtaja Helena Markula. Uusi johtaja joutui tekemään vaikean ratkaisun saadakseen uuden alun. 75-vuotisjuhlat vietettiin ristiriitaisissa tunnelmissa. Mutta pienentynyt ja osin uusiutunut kuoro jatkoi toimintaansa ja etsi sopivaa ohjelmistoa.

Kun kanttori Mari Lehtinen aloitti kuoron johtajana vuonna 2003 kevätkaudella, kuoro oli vaikean ratkaisun edessä. Lopetammeko, muutummeko naiskuoroksi vai yritämmekö vielä. Päätimme yrittää ja onnistuimme. Kouvolan Kirkkokuoro on jälleen yli 40-henkinen sekakuoro, jonka riveihin on helppo tulla: uudet jäsenet otetaan ilolla vastaan ja tunnelma harjoituksissa ja esiintymisissä on upea.